Anemostadlar

Anemostadlar

Havalandırma sistemini kapalı bir alanı havalandırmak için kullanılan yöntem ve elemanlar kümesi olarak tanımlayabiliriz. Geleneksel olarak, kapalı bir alanın havalandırılması, bir aspiratör ve başka bir şey koymaktan ibaretti. Şu anda, bu basit tahliyenin yerini bir havalandırma sistemi almıştır. Anemostadlar da havalandırma sisteminin önemli materyallerinden biri olmaktadır.

Tek Akışlı Havalandırma Sistemleri ve Anemostadlar

Basit akış sistemleri, tesisten kirli havayı çeken ve kanallar aracılığıyla sokağa döken bir aspiratörden oluşur. Görüldüğü gibi iç havanın yenilenmesi için en basit sistemdir, binadaki çatlak ve gözeneklerden giren havanın yerini alacak şekilde gelen havayı kontrol etmez. Bilindiği gibi, binalar giderek daha fazla hava geçirmez hale geliyor ve bu şu anda basit akışlı havalandırmada, kötü hava girişi nedeniyle tahliyenin engellenmeyeceğini garanti etmek için ikame hava girişlerinin sağlanması gerektiği anlamına geliyor.

Çift Akışlı Havalandırma Sistemleri ve Anemostadlar

Çift akışlı havalandırma sistemleri ve anemodtadlar, kirli havayı çıkarmak ve bir odaya taze hava sağlamakla sınırlı değildir, ancak çoğu zaman giriş havasını farklı şekillerde tedavi eder. Çift akışlı sistemlerin mevcut olduğu ve her şeyden önce havalandırmanın geleceği olduğu göz önüne alındığında, gelen havaya uygulanan en yaygın tedavileri ve bu havalandırma sistemlerinde en sık bulunan farklı bileşenleri analiz etmek önemlidir.

Çift Akışlı Havalandırma Sisteminin Bileşenleri

Giriş havasının iyi filtrelenmesi, tesis içine toz, böcek ve her türlü partikülün girmesini önlemek için pratik olarak gerekli kabul edilir. Filtreleme derecesi, giriş noktasındaki dış havanın kalitesine ve elde edilecek iç havanın kalitesine bağlıdır. Egzoz havasını da filtrelemek nispeten yaygındır. Bu anemostadlar ve bileşenleri:

  • Isıtma: Bina içine çok soğuk hava girmesinin neden olabileceği rahatsızlıktan kaçınmak için, giriş havası sıklıkla bir konfor sıcaklığına ısıtılır. Bu havanın ısıtılması elektrik rezistansları, sıcak su pilleri veya ısı pompası ile yapılabilmektedir.
  • Soğutma: Benzer şekilde, giriş havası, soğuk su veya doğrudan genleşme gibi bir soğutma bobini vasıtasıyla soğutulabilir.
  • Isı geri kazanımı: Isı geri kazanımı, enerji tüketimi açısından havayı arıtmanın en verimli yöntemidir. Bu teknoloji, ilgili fanların basit elektrik tüketimi ile egzoz havasındaki ısıyı giriş havasına aktarır. Modern ısı geri kazanım üniteleri, egzoz havasından hissedilen ısının %90'ına kadarını geri kazanma kapasitesine sahiptir.
  • Giriş havasının nemlendirilmesi veya neminin alınması: Öncekilerden daha az sıklıkta olsa da, gelen havanın bağıl nemini konfor yüzdelerine uyarlamak için nem eklemek veya çıkarmak mümkündür.
Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp