Damperler

Damperler

Damperler havayı sisteme hapseder veya dışarı verir. Sistemdeki hava akışını izlemek için aşağı akış indüksiyon ünitesini tamamlarlar. Bazen sıkı contalı damperler olarak da bilinirler çünkü sıcak havayı bacada veya kuruldukları sistemde tutabilirler. Bacayı hiçbir şekilde havanın dışarı çıkmasına izin vermeyecek şekilde sızdırmaz hale getirirler.

Açık ünitenin ağzına gaz sızdırmaz / kapama damperleri monte edilir. Hava yönetimi çözümleri sunan firmamız, herhangi bir yere kurulabilen bu sızdırmaz damperleri de tedarik etmektedir. Damperler baca döşemesinin üst kısmına takılır. Mükemmel verimlilik ve dayanıklılık sağlayarak dış partiküllerin içeri girmemesini ve ısının dışarı çıkmamasını mümkün kılar.

Damperlerin Avantajları

Mühürlü veya kapanan damperler, işlevlerinde mükemmeldir. Uzmanlar, havalandırma sistemi içindeki hava akışını korumada onları dikkate değer buluyorlar. Aşağı akışlı indüksiyon ünitesiyle iyi çalışan gaz geçirmez damperlerin birkaç avantajı bulunmaktadır.

Isı Kaybını Azaltır

Damperlerin en büyük faydalarından biri, havalandırma sistemi içinde ısıyı tutmada olağanüstü olmasıdır. Yüksek miktarda ısı tutma sağlayarak daha fazla verimlilik sunarlar. Bu şekilde, ısıtma sistemi, aksi halde sahip olacağından çok daha az enerji tüketecektir. Ayrıca enerji tüketimi daha az olacağından size çok para kazandıracaktır.

Yabancı Partikülleri Önler

Havalandırma sisteminin ağzına sızdırmaz damper takılarak yabancı partiküllerin girmesi engellenebilir. Gaz geçirmez damperlerle düzgün şekilde kapatılmayan herhangi bir şey ünitenin içine düşebilir. Herhangi bir yanıcı madde varsa, sistemin içinde zaten birikmiş aşırı ısı olduğundan yangına da yol açabilir. Damperler yabancı partikülleri ve diğer riskleri önlediği için de avantaj yaratır.

Kullanımı Kolay

Gaz sızdırmaz damperlerin kullanımı ve bakımı son derece kolaydır. Kullanımı basit olduğu için kurulumdan sonra herhangi bir zorluk yaşanmaz. Damperin açılması ve kapatılması için tutamak kullanıma hazırdır, bu da çalıştırmayı kolaylaştırır. Sistem, amortisörler hakkında hiçbir şey bilmeyen birinin de kullanabilmesini sağlıyor.

Gaz sızdırmaz damperler, düzgün işleyen bir havalandırma sisteminin önemli bir parçasıdır. Damper modellerimiz, havalandırma sisteminizin uygun şekilde izlenmesini ve düzenlenmesini sağlayabilen güvenilir bir kapatma damper seçeneğidir. Üretim birimlerinden enerji santrallerine kadar çok çeşitli endüstriler için hava yönetimi çözümleri sunuyoruz.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp