Panjurlar

Panjurlar

Panjurlar, içi boş bir metal veya mimari ahşap kapıya yerleştirildiğinde havalandırma sağlar. Havalandırma yetenekleri nedeniyle, panjurlar yalnızca yangın derecesi 20 dakikadan yüksek olan bir kapıya monte edilmelidir. Bu panjurlar, hafif dereceli ticari kapılara takıldığında 90 dakikalık bir derecelendirmeyi sürdüremez. Hafif ticari kapılar 90 dakikalık bir derecelendirmeye sahipken, panjur etrafındaki kesim alanına daha az bütünlük sağlayan metal ticari kapılardan daha ince bir çelik kaplama kullanılır. Ünite sadece 45 dakika olarak derecelendirilebilir.

Endüstriyel Panjurlar Ne İşe Yarar?

Bir panjur, ticari ve endüstriyel binaları doğrudan güneş ışığı, toz, yağmur ve diğer nem kaynakları gibi unsurlardan korur. Bir binanın mimarisine uyar, tasarımını geliştirir ve binayı ısıtmak veya soğutmak için hava akışını ve ışığı kontrol eder. Endüstriyel ve ticari panjurlar, belirli bir bina için enerji kayıplarını en aza indirmek için tasarlanmış birkaç farklı şekil ve boyutta gelir. Endüstriyel ve ticari panjurlar arasında seçim yapmadan önce uygulama türünün dikkate alınması gerekir. Örneğin endüstriyel üretim, mimari bir ortamda kullanılabilecek karmaşık tasarımlı panjurlar yerine sağlam ve verimli endüstriyel panjurlara ihtiyaç duyar.

Endüstriyel Panjurların Avantajları

Ticari ve endüstriyel panjurlar hem havalandırma hem de temiz hava sağlamak için gereklidir. Hava kalitesini iyileştirmek için havalandırma sistemlerine ticari panjurlar takılır. Buna karşılık, endüstriyel panjurlar, insan konforunun yanı sıra sistemler ve süreçler için havalandırma sağlamak adına depolara, üretim tesislerine ve diğer endüstriyel alanlara takılır.

Endüstriyel panjurlar esnektir ve sert hava koşullarından ve belirli endüstriyel uygulamaların gerektirdiği yüksek aşınma ve yıpranmaya dayanabilir. Ek güç, dayanıklılık ve uzun süreli kullanım için tipik olarak galvanizli çelik, paslanmaz çelik veya ekstrüde alüminyum gibi daha kalın mastar malzemelerinden yapılır.

Bu ağır hizmet malzemeleri, panjurların daha büyük havalandırma açıklıklarına izin vererek daha büyük boyutlara yayılmasını sağlar. Örneğin endüstriyel bir duvar panjuru, bina boyunca dolaşan hava ile depo tesislerine büyük havalandırma sağlayabilir ve onu yan duvarlardan soğutabilir. Estetik tipik olarak birincil endişe olmasa da, bu panjurlar projenin taleplerine uyacak şekilde boyalı veya cilalı olarak tasarlanabilir.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp