Bağlantı ve Askı Elemanları

Bağlantı ve Askı Elemanları

Havalandırma sistemleri, iç mekânların daha kaliteli ve temiz bir havaya sahip olmasını sağlayan; kötü havanın ve toz partiküllerinin dışarı atılımını gerçekleştiren sistemlerdir. Bu sistemler kare, dikdörtgen, spiral ya da yuvarlak formlarda tasarlanıp uygulanıyor. Havalandırma sistemlerinin odağı olan hava kanalı, bağlantı ve askı elemanlarının desteği ile kuruluyor. Sistemin entegre şekilde çalışabilmesi için bağlantı aksesuarları, askı elemanları kullanılıyor. Hava kanalı bağlantı ekipmanları tesisat sistemlerinde sıklıkla karşımıza çıkan ürünlerden oluşuyor. Havalandırma sistemleri, hava kanalı bağlantı ekipmanları aşağıdaki gibidir;

Flanş:Çelik sac ile üretilen flanş profil, kanal boyutuna göre üretiliyor. Aside, paslanmaya, aşınmaya dayanıklı olması sebebiyle hava kanalı montajına direnç kazandırıyor.

Köşe:Sıvamalı ya da düz formlardaki köşe elemanları, flanş bağlantıları sonucunda ortaya çıkan titreşimin etkilerini minimize etmede rol oynuyor.

U ve L perfore:Hava kanalı projelerinde, montaj aşamasında boruların ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak amacıyla U, L ve C perfore kullanılıyor. Malzemenin tasarımı delikli forma sahiptir, bu sayede montaj daha kolay yapılabiliyor.

Klips: Hava kanalı flanşlarının montajında sabitleme amacıyla kullanılan klipsler, ağır yük taşıma kapasitesi ile havalandırma sistemlerine dayanıklılık kazandırıyor.

Dübel: Klasik dübeller, hava kanallarının montajında duvara ya da tavana sabitleme yapılmasını sağlıyor. Matkapla kullanılan dübel, hava kanalının güvenliğini de artırıyor. 

Neopren conta: Hava kanallarının ve flanşların birleşme noktalarında hava sızıntısını önlemek amacıyla kullanılıyor. 

Yanmaz amyant: Yüksek ısıya ve basınca dayanıklı olan yanmaz amyant, havalandırma sistemlerinde yangın önleyici rol üstleniyor, hava kanallarının performansını artırıyor. 

Akıllı vida: Uç kısımları matkap ucuyla aynı şekilde olduğu için akıllı vida ismini alan vidalar, hava kanalı bağlantı elemanları arasında yer alıyor. Hemen her malzeme ile uyumlu olması sebebiyle dayanıklılığı artırıyor, montaj kalitesini yükseltiyor. 

Vida: Hemen her montajda temel malzeme olan vidalar, hava kanalı bağlantı ve askı elemanları arasında yine demirbaş malzeme olarak rol alıyor. 

Askı mengene: Hava kanallarının yapıya sabitlenebilmesi için askı mengeneler kullanılıyor. Mengeneler sayesinde kaynak ya da delik delme gibi ek işlemlere ihtiyaç duyulmuyor. 

Rot: Mekanik askı elemanı olan rot, hava kanalının montajında kullanılıyor. Paslanmaz özellikteki askı, istenilen ölçülerde üretilebiliyor. 

MTA Havalandırma, havalandırma sistemleri projelerinin her aşamasında yer alıyor üretimden montaja kadar çözüm odaklı hizmetler veriyor. İhtiyacınız olan tüm bağlantı ekipmanları için bizimle iletişime geçmeniz yeterli.  
 

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp