Sıhhi Tesisat Ürünleri

Sıhhi Tesisat Ürünleri

Temiz suyun tesisat sistemi içerisinde devir daim olmasını sağlayan sistem, sıhhi tesisattır. Bu sistem içerisinde herhangi bir problem meydana geldiğinde ise sıhhi tesisatın onarılması gerekebilir. Bu onarım sürecinde ise sıhhi tesisat ürünlerinin tamamının gözden geçirilmesi şarttır çünkü herhangi bir boşluktan sızdırma gerçekleşmesi nedeniyle dahi koca bir sistemin problemi söz konusu olabilmektedir.

Sıhhi Tesisat Ürünleri Nelerdir?

Farklı açılarda olacak şekilde tasarlanmış olan birbirinden farklı borular, kıvrımlar, dirsekler, boyunlar ve daha pek çok farklı ürünler mevcuttur. Bu ürünlerin her biri de sıhhi tesisat için gerekli olan hattı sağlamak adına kullanılmaktadır. Örneğin bir boru hattının sorunsuz şekilde bir noktadan başka bir noktaya kadar döşenebilmesi için bu sistemde herhangi bir pürüz olmaması adına pek çok farklı kıvrım ve aynı zamanda açılı dönüş olabilir. Bunları sağlayan ürünler ise dirsek, boru atlama manşonu, boyun ve benzeri isimlere sahip olan sıhhi tesisat ürünleridir. Bu ürünlerin her biri dayanıklı ve kaliteli bir tesisat sistemi için önemlidir.

Sıhhi Tesisat Ürünleri Gerekli Midir?

Bu ürünleri kullanmadan doğrudan boru döşemeye çalışmak, sistemde pek çok sorunun daha ilk kullanımda bile meydana gelmesi anlamına gelir. Bu kıvrımları yaratmak aslında suyun belirli bir noktada durmasına, belirli bir şekilde akmasına, akış sırasında düzenli olarak gelmesine ve suyun sistem içerisinde dolaşımına yardımcı olur. Suyun sistem içerisinde dolaşamaması demek aslında tesisat sisteminin iyi kurulmamış olması anlamına gelir. Bu ürünler kullanılmaması, sistemin kurulmamasına neden olacağı için aslında su yalnızca boru içerisinde tazyike bağlı şekilde hareket eder. Yine de suyun belirli bir seviyede durması, beklemesi, istenilen tazyikle gelmesi ya da istenilen anda gelmesi söz konusu değildir.

Bu kıvrımlar ve dolaşımlar sayesinde su bir tazyik kazanır ve akarken de aniden durdurulabilme fonksiyonuna sahip olur. Sıhhi tesisat ürünlerinin kullanılmadığı durumlarda ise suyun sağlıklı şekilde akması mümkün olmayacaktır. Tazyikli şekilde gelen su, borunun zamanla aşınmasına ya da tazyik nedeniyle patlamasına yol açabilecektir. Bu tip durumlarda ise kıvrım olmadığından ve sistem gevşek yapıda olduğundan onarılamayacak derecede büyük sorunlar baş gösterecektir.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp