Menfezler

Menfezler

Ortamdaki suyu ya da havayı isteğe bağlı bir şekilde dışarı veya içeri yönlendiren menfezler, birçok kullanım alanında yarar sağlamaktadır. Evlerde, iş yerlerinde, okullarda ve hastanelerde kısacası kullanımına uygun olan tüm mekanlarda menfezler kullanılabilmektedir. Oldukça işlevsel ürünler olarak bilinir. Menfez alımı yapılacağı sırada, ortama uygun bir ürün satın alınıp alınmadığına bakılması gerekir. Bu durum, kullanılacak yerin yapısı göz önüne getirilerek gerçekleştirilir. Gerekli hava ve su geçişlerini sağlayabilecek, uzun yıllar dayanıklı bir şekilde hizmet verecek ve yıpranmayacak menfezlerin seçilmesi yerinde olur. Menfezler sayesinde, sağlıklı ve ferah bir yaşam alanı oluşturulmuş olur. Köşeli veya yuvarlak tarzdaki menfez ekipmanları, tehlikeli gazlar ve iç mekan kirleticilerinden kaynaklanan riskleri minimuma indirir.

Menfez Nedir?

Menfezler, bulundukları ortamdaki havanın dışarıdan içeriye veya içeriden dışarıya geçmesini sağlayan portatif kanalcıklardır. Boyutları gereksinimlere göre farklılık arz etmektedir. Menfezlerin envaiçeşit kullanım alanı olduğu için türleri de bir hayli fazladır. Açılır kapanır çeşitleri olduğu gibi sürekli açık şekilde hizmet sunan çeşitleri de mevcuttur. Açılır kapanır özelliğe sahip menfezler, ortama yabancı maddelerin girişine engel olur ve kanatlarıyla ortama yayılacak hava miktarını belirler. Menfez kurulumuyla içinde bulunulan ortamın daha iyi hava alması sağlanmış olur. Kapalı alanlarda oluşan nem ve kötü koku gibi problemler kolaylıkla ortadan kalkar. İçinde bulunulan ortamdaki kişilerin sağlığı ve rahatı için havalandırmanın işler vaziyette olması gerekir.

Menfez Kurulumu Nasıl Yapılır?

Menfez kurulumu yapılmadan önce seçilecek ürünün gereken hava debisini karşılayabilecek yapıda olmasına özen ve hassasiyet gösterilmesi gerekir. Rahatsızlık verici hava akımlarının oluşmasını engellemek ve havanın odada dengeli bir biçimde yayılmasını sağlamak maksadıyla menfezin doğru bir şekilde konumlandırılması gerekir. Rüzgara bağlı gürültü sorununun yaşanmaması için ve dışarıdan gelen havanın homojen bir şekilde içeriye taşınması bakımından menfez üzerinde eğimli kanalların bulunması mühimdir. Menfezin kapalı alanların mimari yapısına, sahip olduğu dekorasyona ve tarzına uyumlu olup olmadığının kontrol edilmesinde yarar vardır. Menfez istenilen yere monte edildikten sonra bağlantı noktasına sıkıca tutunup tutunmadığını kontrol etmek gerekir.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp