Susturucular

Susturucular

Proses, petrokimya ve elektrik enerjisi üretim tesislerinde, sistem konfigürasyonuna bağlı olarak tipik olarak çok sayıda emniyet ve kontrol valfi bulunur. Bu valflerin buhar ya da gazı boşaltmak için açılmasına çok yüksek düzeyde gürültü eşlik eder. Çalışanları aşırı tesis gürültüsünden korumak ve yasal düzenlemelere uymak için havalandırma susturucularının takılması, şok reaksiyonlarından kaynaklanan kazaları azaltabilir, personelin gürültüden kaynaklanan işitme hasarını ortadan kaldırabilir ve daha geniş çevresel gürültü sorunlarını önleyebilir. Bu yüzden susturucular önemli bir yere sahiptir.

Havalandırma Sistemi Susturucular Ne İşe Yarar?

Havalandırma susturucuları, hava, buhar, doğal gaz, nitrojen, oksijen, karbon dioksit vb. gibi basınçlı gaz halindeki akışkanlar için atmosfere verilen egzoz borularının gürültü seviyesini azaltmak üzere tasarlanmıştır. Basınçlı gaz halindeki sıvı ve atmosfer kabı gibi işlev görür. Havalandırma susturucusu, sistemin düzgün çalışmasını sağlayan yüksek veya düşük geri basınç tahliyesi de sağlayabilir.

Gürültü azaltma, iki ilke kullanılarak elde edilebilir. Düşük frekansları azaltmak için gürültü azaltma sağlayan reaktif bir bölüm ve yüksek frekanslı gürültü azaltma için emici bir bölüm. Havalandırma susturucuları, 75 dB (A)'ya kadar mevcut olan uygulamalara ve gerekli zayıflamaya bağlı olarak reaktif, emici veya birleşik tip olabilir.

Havalandırma Sistemi Susturucuları Neden Önemli?

Bir havalandırma susturucusu, doğrudan atmosfere boşaltılan bir boru hattındaki gaz veya buhar akışının yarattığı istenmeyen gürültüyü azaltmak için kullanılan bir cihazdır. Bu gürültü, valften geçen yüksek hızlı akış ve hattaki valf ya da orifis gibi akış yönünü aniden kısıtlayan, değiştiren herhangi bir engelin etrafında oluşturulan türbülans nedeniyle üretilebilir.

Havalandırma susturucuları, yüksek basınçlı havalandırmalarda, buhar havalandırmalarında, emniyet tahliye vanası çıkışlarında, sistem blöflerinde ve tahliye çıkışlarında vb. geniş uygulamalar bulur. Havalandırma ve blöf sesi, yukarı akış basıncının ve sıcaklığının, havalandırılan gazın tipinin, valf boyutunun ve vana boyutunun bir fonksiyonudur.

Her havalandırma susturucusu, susturucudan belirli bir mesafede gürültü seviyesini gerekli ses basıncı seviyesi kriterlerine indirgemek üzere tasarlanmıştır. Dikey veya yatay kurulumlar için uygulamanıza en uygun susturucuyu tespit etmek için deneyimli mühendislerimizle iletişime geçin.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp