Difüzörler

Difüzörler

Difüzör, havanın dağıtılmasını sağlayan bir ürün olarak tanımlanabilir. Birden fazla türü olan bu ürünlerin kullanımı ise birçok alanda yapılır. Öncelikle belirtmek gerekir ki günümüzde her türlü alanda havalandırma büyük bir öneme sahiptir. Daha yaşanabilir ve çalışılabilir bir ortam oluşturmak adına çeşitli havalandırma sistemleri kullanılır.

Bu sistemler sayesinde kolay bir şekilde havalandırma sağlanarak mekânların daha temiz bir havaya sahip olması sağlanır. Ancak havalandırmanın doğru bir şekilde sağlanması da önemli bir konudur. Bunun içinse ek sistemlere, ürünlere, ekipmanlara ihtiyaç duyulabiliyor.

Aynı zamanda; difüzörler bu ekipmanlardan birisi olarak ön plana çıkar. Havalandırma amaçlı sistemlerde bulunan basınçlı havanın dağıtılması amacı ile bu ürünlerin kullanılmasına ihtiyaç duyulur.

Difüzör Çeşitleri Nelerdir?

Difüzörlerin birbirinden farklı çeşitleri vardır. Kullanılacak yere, sisteme bağlı olarak uygun olan modelin tercih edilmesi gerekir. Bu doğrultuda ihtiyaca göre en uygun olan ürün çeşidini tercih etmeye dikkat etmek gerekiyor. Sık kullanılan difüzörler arasında şunlar gösterilebilir:

  • Kare anemostad difüzör
  • Gizli tavan tipi difüzör
  • Swirl difüzör
  • Dairesel anemostad difüzör
  • Slot difüzör
  • Eğrisel kanatlı difüzör
  • Türbülanslı difüzör

Belirtilen bu modeller pek çok alanda ve sistemde kullanımı sık yapılan ürünler arasındadır. Her ürün modelinin fiyatının farklı olması mümkündür. Bu noktada ihtiyaç duyulan difüzör çeşidine bağlı olarak ödenmesi gereken ücretler değişkenlik gösterir.

Ürün tercih ederken ortam koşullarını ve sistemi ele almak gerekiyor. Böylece difüzörden en etkin şekilde yararlanmak mümkün olur.

Difüzörler Neden Kullanılır?

Klimalar, havalandırmalar ve benzeri sistemlerin içerisinde basınçlı hava bulunuyor. Bu basınçlı havanın dağıtılması için ek bir ekipmana ihtiyaç duyulur. Bu ekipman ise difüzör oluyor. Bu işlevinin yanı sıra difüzörler gürültü kirliliği olmasının da önüne geçebiliyor.

Aynı zamanda düzensizlik yaşanmasını da engeller. Ancak belirtildiği gibi temel işlevi basınçlı havanın kontrollü şekilde dağılmasını sağlamaktır. Çeşitli sistemlerde bu ürünler kullanılarak havanın dağıtılması mümkün oluyor ve bu doğrultuda da meydana gelebilecek birtakım olumsuz durumların önüne geçilebiliyor.

Farklı modellerde birçok difüzör çeşidi için firmamızdan hizmet alabilir ve ihtiyacını olan ürünlere uygun fiyatlar ile sahip olabilirsiniz.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp