Hücreli Fanlar

Hücreli Fanlar

Günümüzde havalandırma veya iklimlendirme kavramları ile ısı yalıtımı arasındaki ilişki doğrudandır. Bu aşamada hücreli fanlar ise oldukça önemli bir yere sahiptir. Yıllar önce, binaların sıcağı veya soğuğu içeride tutmak için bugünkü önlemleri yoktu, bu nedenle yalıtım eksikliği nedeniyle sıcaklıklar aşırı uçlarda oldukça belirgindi. Daha sonra iklimlendirme ve ısıtma mekanizmalarının ısı yalıtımı yapılmadan da kurulmaya başlanması, üretilen enerjinin kaçması nedeniyle yüksek tüketim faturaları ve önemli bir karbon ayak izi oluşmasına neden olmuştur. Bu yüzden de hücreli fanlar gibi çeşitli malzemelerin kullanımı yaygınlaşmıştır.

Hücreli Fanlar ve Avantajları

Ev konforu ve enerji verimliliği arasındaki dengeyi bulmanın anahtar konsepti yalıtımdır. Hücreli fanlar da yalıtımın önemli materyalleri arasında yer alır. Alan iyi şekilde yalıtıldığında, gerekli doğal veya mekanik havalandırma ile sağlanan bina içindeki havanın iyi bir nem, sağlık ve kalite seviyesini koruması söz konusudur.

Son zamanlarda inşaat, enerji verimliliği arayışında bir devrim yaşadı. Ve çok daha rasyonel bir tüketime giden yolda, malzeme harcamalarını azaltmanın bir yolunu bulmak esastır. Bunun için binaların sızdırmazlığı gereklidir, çünkü iklimlendirme ihtiyacı büyük ölçüde buna bağlıdır. Ancak bu yeni gerçeklik karşısında havanın yenilenmesi elzemdir. Havalandırma ve ısı yalıtımı, günümüz binalarında gerekli iki olgu olan iç içe geçen iki kavramdır.

Hücreli Fanlar Ne İşe Yarar?

İyi bir ısıl konfor elde etmek için yeterli ısı yalıtımına sahip olmak gerekir. Hücreli fanlar bunu kolaylaştırmanın bir yoludur. Geçmişte, binalarda hemen hemen hiçbir sızdırmazlık elemanı yoktu, bu da kışın soğuğu çok belirgin hale getiriyordu ve yazın güneş saatlerinde kapalı yerlerden çıkmak gerekiyordu.

Daha yakın zamanlarda, iklimlendirmede yeterli konforu sağlamak için yeni evlere klima veya ısıtma sistemleri kurmak olağandı. Bununla birlikte, geleneksel ısıtma ve iklimlendirme sistemleri çok pahalıdır ve ısıtma veya soğutma odaları çok masraflı olabilir ve kirlilik açısından da kötü sonuçlara yol açabilir.

Aynı şekilde, enerji maliyetlerinin artmasıyla birlikte, dışarıdan gelen sert hava koşullarını engellemeye hazır olmayan herhangi bir ev, enerji tasarrufu sunmaz. Bu durumun, malzeme maliyetinin aile biriminin gelirinin %10'una eşit veya onu aştığı durumlarda meydana geldiği anlaşılmaktadır. İşte tüm bunları önlemek maksadı ile ısıtma/soğutma sistemleri ve hücreli fanlar gerekli olmaktadır.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp