Fan Çeşitleri

Fan Çeşitleri

Fan, günümüzde birçok farklı alanda kullanılan bir üründür. Genel olarak tanımlamak gerekirse hava akışı sağlayan cihazlardır. Hava akışını sağlamak içinse basınç farklı oluşturur. Hava akışı sağlamasının yanı sıra bir ortamda temiz hava olmasını sağlaması ile de bilinir. Yani bir nevi havayı temizlemek adına kullanılması da mümkün oluyor.

Bu noktada kullanım alanı ise oldukça geniştir. Aklınıza gelebilecek her alanda fanların kullanımı yapılabilir. Kullanım alanına ve özelliklerine göre farklı fan çeşitleri bulunuyor. Kapasite, performans, materyal, kullanım alanı ve benzeri unsurlar bakımından fanlar değişkenlik gösterir.

Temiz havanın her yerde bir ihtiyaç olması neticesinde hem yaşam alanlarında hem de çalışma alanlarında fan kullanımı sıklıkla yapılır.

Fanların Ne Gibi Modelleri Vardır?

Piyasada kullanılan veya kullanıma sunulan birçok farklı fan modeli vardır. Çatı fanları, jet fanlar, hücreli fanlar, yangın fanları, salyangoz fanlar, aksiyal fanlar, kanal fanlar, domestik fanlar, ex-proof fanlar, sığınak fanlar ve benzeri ürünler bulunur.

Genel olarak fan çeşitleri üç farklı kategori altında kullanıma sunulur. Bunlar:

  • Emiş fanı kullanılmayan sistemlerde egzoz fanları kullanılır. 3 fan kategorisinden biri olarak gösterilir. Alanda pozitif basınç meydana gelmesini sağlayan ve alınandan düşük hava miktarını dışarı atar.
  • Emme fanları olarak adlandırılan ürünler alandaki basıncın düşmesini sağlar. İç ve dış hava karışımı yöntemi ile çalışan sistemlerin parçasıdır. Ortamdaki havayı emdiğini söylemek mümkündür.
  • Basma fanları herkes tarafından vantilatör şeklinde bilinen fan tipidir. Hava sirkülâsyonu meydana getirir. Bağlandığı hava kanalında pozitif basınç oluşmasını sağlar.

Fanların Fiyatları Ne Kadar?

Fanların fiyatları çeşitli unsurlar doğrultusunda değişkenlik gösteriyor. Bu noktada en fazla etkili olan şey ise fanların çeşitleridir. Kullanılacak olan fan çeşidine bağlı olarak ödenmesi gereken ücretler değişkenlik gösterir.

Bunlarla birlikte; fan çeşitleri oldukça fazla seçeneğe sahip olduğundan kullanım alanına ve ihtiyaca en uygun olan ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Bu noktada da hangi ürünlerin alınacağına bağlı olarak fan fiyatları farklı olabiliyor.

Profesyonel olarak hizmet veren firmamızdan ihtiyacınız olan farklı fan modellerini uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp