Panjurlar

Panjurlar

Hava perdesi şeklinde bilinen panjurlar, insanların veya araçların erişimini sınırlamadan iki farklı ortamı verimli bir şekilde ayırmak için kapı üzerinde görünmez bir bariyer oluşturan bir havalandırma cihazıdır. Hava perdesinin enerji tasarrufu, iç mekân iklimini ve insanların konforunu korurken, ısıtma ve soğutma maliyetlerini %80'den fazla azaltır.

Çevreyi haşere ve böceklerden, tozdan, asılı partiküllerden, kirlilikten, kokulardan temiz tutar, soğuk ve sıcak hava akımlarını durdurur. Bir hava perdesinin çalışması, tüm açıklığı kaplayan yüksek hızlı bir hava sistemine dayanır. Sıcak hava perdeleri, insanlar bu materyalin önünden geçerken havalandırmayı daha rahat hale getirir ve girişteki sıcaklığın korunmasına yardımcı olur.

Havalandırma Sisteminde Panjurlar Neden Kullanılır?

Belirli bir alanı havalandırmak çoğunlukla çok masraflı olabilir çünkü bunun için özel ekipmana ihtiyacınız vardır ve bu çok fazla enerji tüketebilir. Ancak, bunu başarmanın başka bir yolu daha var ve bu, ihtiyacınız olan yerlere havalandırma panjurları takmak, bütçenizi aşmamanıza ve aynı zamanda ferah bir alana sahip olmanıza büyük ölçüde yardımcı olacak bir şey.

Havalandırma panjurları çok işlevseldir, bu nedenle kullanımları belirli bir sektörle sınırlı değildir. Panjurlar, her türlü makinenin bulunduğu endüstriyel alanlarda, bodrum katlarında, otoparklarda, elektrik jeneratörlerinde, asansörlerde sirkülasyonu sağlamak için havalandırmaya ihtiyaç duyulan her türlü mekânda sorunsuz bir şekilde kurulabilmektedir.

Havalandırma Sisteminde Panjurlar Gerekli Mi?

Havalandırma panjurlarının kullanımı serin bir alan tutmakla sınırlı değildir, bu tip panjurlar aynı zamanda çok fazla sıcak hava üreten makinelerin olduğu mekanlarda da size yardımcı olacaktır, tesislerden çıkıp ortamı biraz daha tolere edilebilir hale getirebilir. Personelin işlerine devam edebilmesi için bu oldukça önemlidir.

Ayrıca sahada çok fazla duman, buhar veya toz oluşuyorsa havalandırma panjurları bunların mekânda birikmesini önlemeye yardımcı olur ve bu sayede faaliyetler sorunsuz devam eder. Fakat havalandırma, buhar giderme, duman, toz vb. durumların ötesinde, dışarıdan gelen yere biraz daha fazla aydınlatma sağlamak için mükemmel bir yoldur ve bu şekilde enerji maliyetlerinden çok tasarruf etmiş olursunuz. Aynı zamanda, havalandırma panjurlarının farklı malzemelerden yapıldığını ve kurulacakları mekânın tasarımı ile uyumlu olduğunu bilmelisiniz.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp