Susturucular

Susturucular

Sanayi şirketleri çevredeki gürültü kirliliğinin ana nedenlerinden biri olabilir, bu nedenle binada akustik sistemlerin kurulması önemlidir. Kompleks içinde uygun ses yalıtımı çözümlerine sahip olmak, ağır ekipmanların yayabileceği yüksek sesleri azaltabilir. Susturucular, endüstriyel yalıtım sistemleri söz konusu olduğunda önemli bir yere sahiptir. Peki, sanayi yalıtımı için susturucu neden önemli?

Endüstriyel Yalıtım ve Susturucular

Endüstriyel çıktıları işlemek ve üretmek için kullanılan operasyonlar ve ekipman, genellikle ekipmandan kaynaklanan gürültünün tesisin sınırlarının ötesine geçmesini önlemek için sınırlı engellere sahip ağır makineleri içerdiğinden, endüstriyel süreçler genellikle çok gürültülüdür.

Sıkı sağlık, güvenlik ve çevre düzenlemelerinin getirilmesi, endüstriyel süreçlerde gürültü kontrolü düşünüldüğünde artan bir öneme yol açmıştır. Bu yönetmeliğin amacı, bir işçinin uzun süreli işitme hasarına neden olabilecek yüksek gürültü seviyelerine maruz kalmasını engelleyerek işitme duyusunun korunmasını sağlamaktır. Çevresel bir bakış açısıyla, endüstriyel tesis özellikleri için gürültü seviyelerini bölgelere göre değişen gerekli gürültü seviyelerinin altında tutmak için bu düzenlemeler yapılmıştır.

Endüstriyel Yalıtım ve Susturucular Neden Önemli?

Endüstriyel tesisinizde gürültü kontrolüne ihtiyaç duymanızın birkaç nedeni olabilir. Dış ve iç gürültü seviyeleri kabul edilebilir seviyede tutulmalıdır ve endüstriyel ses yalıtım ürünleri hem çevre hem de çalışanlar için aşırı gürültü sorunlarına çözüm sunmaktadır. Susturucular da bu malzemelerden biri olmaktadır.

Bazı tesisler yerleşim alanlarında faaliyet göstermektedir, bu sebeple yerel topluluktan kaynaklanan gürültü şikayetlerini ve rahatsızlıkları önlemek için dış gürültüyü minimumda tutmak şarttır. Diğer endüstriyel kompleksler, kabul edilebilir gürültü seviyesini aşan gürültülü makineler kullanır, bu dahili sorunlara neden olabilir. Bu sorunların mümkün olan en iyi şekilde ele alınması gerekir, bu yüzden de endüstriyel gürültü kontrolü gerekli bir varlıktır.

Gürültü azaltma kontrolüne uyulmaması, mal sahibi tarafından yasal mücadelelere ve tazminat taleplerine yol açabilir. Pek çok durumda, elbette, birden çok ses kaynağı, birden çok ses yolu ve birden fazla alıcı vardır, ancak gürültü kontrolünün temel ilkeleri, en basit durumdakiyle aynı olacaktır. Çoğu gürültü kontrol uygulamasının amacı, alıcıdaki gürültüyü azaltmaktır. İşte bu aşamada susturucular devreye girer ve kullanımı son derece gereklidir.

Whatsapp MTA Havalandırma Whatsapp Whatsapp